top of page

תהליך התפתחות אישית בשיטת סאטיה

"שיטת סאטיה היא דרך הוליסטית ואינטגרטיבית העוסקת בהתפתחותו האישית של האדם. מטרת השיטה היא ללמד ולאמן אנשים להיות חופשיים - להיות ערים ואחראים לעצמם, להבין את מי שהם, ולאפשר לעצמם להיות משמעותיים ותורמים.


יכולתו של האדם להיות חופשי, קשורה ליכולתו להבין ולהכיר את עצמו. זהו רעיון פורץ דרך, לאור העובדה שרובינו עסוקים בניסיון לשפר את חיינו בדרכים חיצוניות ובאינספור פעולות.


אנו מנסים לשפר את חיינו דרך עריכת שינויים בפרנסה, במגורים, בזוגיות בהשכלה ובתחומים רבים אחרים. שיטת סאטיה על כל רבדיה מתייחסת אל תחומי חייו של האדם כאל מראה, בה הוא יכול להתבונן, ודרכה לחקור וללמוד את מי שהינו.


התפתחותו של האדם תלויה ביכולתו להתבונן בתחושות הגוף, להימנע מפתרונות חיצוניים, לפתח את השקט הנפשי, להקשיב לשפה ולשחרר את האחיזה הרגשית - זוהי העבודה הסאטית.


שיטת סאטיה היא דרך ותהליך עבודה משמעותי. זוהי דרך חומלת, נוקבת, מכבדת ובעיקר מעירה. דרך המעוררת את האדם להכיר את עצמו לעצמו, להתבונן ולחקור עד כמה הוא חופשי ואחראי בבחירותיו, ולהכיר בכך ששביעות הרצון שלו מחייו אינה תלויה בהישגיו או בנסיבות חייו."

נטאלי בן דוד

עשרת עקרונות שיטת סאטיה
 

  • כל אדם שואף להרמוניה, רווחה אישית ושקט נפשי - רצונו של האדם על מכלול מטרותיו, שאיפותיו וחלומותיו, מסתכם בכמיהתו לשקט, לתכלית וליושר פנימי המתקיימים בהלימה רגשית נפשית ופיסית בחייו.
  •  ההתייחסות להווה מקרבת אותנו לעצמנו באופן בלתי תלוי בנסיבות חיינו- החיים מתרחשים כעת, ברגע הזה. כל מה שקרה הוא זיכרון המוטבע וחי בתוכנו  עכשיו. כל שאיפה ותקווה עתידיות מתקיימות אך ורק בתודעה בהווה, ההתרחשות היא רק עכשיו, ברגע זה.
  • מה שמגביל אותנו, נוכח ומשתקף בתודעתנו, בגופנו ובתחומי חיינו -מטבעו אין האדם מוגבל. הוא כלוא בגופו ובתודעתו. הכלא האישי נבנה בילדותו, ופרשנות העולם היא השתקפות ניסיון וחוויות חיים. המגבלות מעידות על המקומות הפגיעים והכואבים, המקומות בהם אנו מגיבים בדרך שפוגעת ביושרנו האישי, ברצוננו החופשי ובאפשרויות הבחירה שעומדות בפנינו.​ המגבלות, בין שהן מודעות ובין שלא, מצמצמות אותנו – בגוף ובתודעה, נוכחות ומשתקפות בדרך שבה אנו מבטאים את עצמנו בתחומי בכל תחומי החיים: זוגיות, קריירה, ביחסינו עם כסף ועוד.

  • התופעה שנקראת "החיים" נוצרת בפער בין מה שיש לנו לבין הציפיות שלנו מעצמנו- מקור הסבל בחיינו טמון בפער בין מה שיש לנו או מה שאנחנו היום לבין מה שהיינו רוצים להיות, אולם הפער הזה קיים רק בתודעה. חוסר שביעות הרצון קובע את חווית חיינו ובא לידי ביטוי בצורך לערוך שינויים אינסופיים. 

  • השהייה עם מה שיש היא ביטוי של ריקות נטולת שיפוטים והערכות- באמצעות התבוננות במה שנוכח, הדברים הופכים ריקים מאחיזתם הרגשית. האחיזה בעולם היא רגשית. הגוף הוא שותף מלא בשפה ואף פטפטן עיקרי. מכאן שההקשבה לתחושות הגוף והשהייה עימן מחוללת התקרבות שלנו לעצמנו והיכרות מעמיקה יותר. מתוך ההתקרבות נוצר חופש ואפשרויות חדשות צומחות.

  • להיות עם מה שיש דרך נשימה, שפה ותודעה-  לפתח את היכולת להיות עם מה שיש, להתבונן בדרך בה אנו מתארים את החיים כפי שהם משתקפים בנשימה, מחשבה ובשפה.

  • עשייה הוייתית- עשייה המתחוללת באופן נינוח וספונטאני ללא יחסי זמן ומקום- העשייה נבחרת בקפידה ובהלימה להוויה שנבחרה ומתרחשת בדרך מדויקת, ללא סבל, כעס וטינה.

  • ניקיון, צלילות הלב והתרחבות הגוף הם הדרך להתקרב לעצמנו-  להיות נקיים משמעו להיות ישרים עם עצמנו, קשובים למי שאנחנו, ללא אשמה והאשמה.

  • גדולתו של האדם נמצאת בתוכו פנימה, והיא מוגבלת על ידו

  • טרנספורמציה מתרחשת בהקשבה 

 

כל הזכויות שמורות לאימושיין- ביה"ס להוויה, הקשבה וטרנספורמציה

bottom of page